Alla inlägg under december 2011

Av Elisa - 11 december 2011 20:26

Ojojoj vettni! Eftersom jag kommit igång med det här nya med skrytblogg (syftar på no-boob-skrytet) så tänkte jag fortsätta med det! Kiva, eller hur? Det är nämligen så att vårt barn sov I SIN EGEN SÄÄÄÄÄÄNG!!!! från klockan 23 till klockan 9, uuuutan att dippa i vår emellan! Och en gång drack hon en slurk vatten, i övrigt sov hon! Detta låter ju antagligen inte så hurja i era öron, så låt mig sätta det i perspektiv för er: Det är frågan om ifall jag skulle uppskatta 7 rätt på lotto mer, tror nästan inte det! Och så när jag trodde att hon hade briljerat med allt hon kunde tänka sig, gick hon och somnade med sin far ikväll här nere, han förde upp henne och där ligger hon nu i sin egen säng och sover, och jag, mina boobs och D sitter här nere som vuxna människor och ser på TV. Jag är hiskeligt imponerad, och ytterst förberedd på setbacks.Nåja, det var det. Nu har jag riktigt röda kinder som jag har skrytit. I övrigt har vi sökt julgran idag, och jsg har sytt prototyp på en klänning till Mattikorven. Sen var det kalas och nu är jag hungrig. Imoron blir det playdate med kidsen och på tisdag kommer granen hem och får sitt pynt. På onsdan är det julshopping med syster och sen är det torsdag. Då händer inget, men den kommer ju efter onsdan. Är som ni märker litet tom i huvudet (kan bero på hungern) så nu tror jag att its a wrap! Puss hej!

Av Elisa - 9 december 2011 18:09

Saker som hänt:

1. Mina hundar har fått fel i sina små huvuden. Dom radar efter mig som envisa gamla plåster. Månne morran bor i vårt hjälpkök och väntar på att äta upp dem? Isåfall tar jag snart upp dörren och föser in dom dit. Liiiiiitet irriterande!

2. Julappelsinerna är gjorda. Nu är julen fullkomlig!

3. Vårt barn är hiskeligt nöjt och glatt idag! Ligger och pratar för sig själv på en filt framför takkan. Och när hon tröttnar på sig själv ger jag henne en appelsin att dreggla på och sen tycker hon livet är lajbans igen! Lyxigt värrigare!

4. Det jag EGENTLIGEN ville skryta om: M är OFF THE BOOB!!!! Och det gick riktigt i misstag på två kvällar. Det jag trodde skulle bli vår worst battle yet bara hände av sig själv! Jag bara drog ut på att ge henne booben, och mittiallt var vi liksom over it! Förra natten vakna hon två gånger mellan kl 22 och 9.30, pirra några minuter och slockna om! Fantastikum!

Piiiiiiikupikuliitet sentimentalt var det idag när jag plocka fram den gamla pumpen och satt och pumpa och tänkte att det liksom är slut på ammandet nu, men sen grina korven upp sig med sina fyra (skitvassa!!!) tänder, och allt sentimentalt var som bortblåst! Så nu är hon officiellt ingen bebis längre! Herregud, snart far hon till skolan!

Av Elisa - 8 december 2011 17:38

Jag älskar julen! Det är den absolut bästa tiden på året! Oslagbart bäst. Bättre än våren, bättre än sommar i skären, bättre än midsommar, nyår, påsk och vappen tillsammans! Jag älskar alla julljus, levande ljus, granen, pepparkakorna, klapparna, elden i takkan, myset med familjen, julstjärnor, knäck, julmat, choklad, cocacolareklamen, julsånger, tomteluvor på hundarna, julbastu, rödvin, julstädat hus och alla lediga! Det är bara så himla skönt och lyxigt med jul!!! Fast man kan ju förstöra den om man vill: blåa, gröna eller röda utebelysningar (alternativt blinkande) i form av ren, tomte eller bådadera. Detta fenomen har visserligen en positiv aspekt; jag åkar omkring i AnnKristin och hånskrattar åt fula uteljus, haha! Man kan oxå köpa hyasinter som luktar gammal tants urin. Hemskt mysigt att ha på matbordet, gammalt kisi. Om man vill, kan man köpa mer julklappar än man har råd med och göra det en dag före jul. Och så kan man stressa sönder sig för allt man vill ha gjort före jul, som man inte kommer att hinna få gjort ens till nästa jul. Man kan göra mycket galet, men jag tror viktigaste nog är att ta det litet lugnt och inte stressa. Ha litet tantpiss på bordet och en blinkande älg på gården då, men TA DET LUGNT! Och njuuuut av julen, för snart är den slut igen!

Av Elisa - 7 december 2011 13:39

Alltså, nu är vi tillbaka. Sådär påriktigt. Och inget har ju hänt, annat än remont, så det är det enda nya jag har att komma med! Så vassegoa:

 


Plåten framför takkan vill jag byta. Den där "guld"färgen passar inte riktigt med golvet längre!

 


Tanken är att soffan ska få ett nytt överdrag. Nån dag.

 

  Tror jag ska ta bort det beige överdraget på fotöljen, för jag har ett i mörkbrunt också.


 


Ser ni att det är JUL i mitt hem! Va? Va? Ser ni?!? Lyckan i det!!


 


Den där svarta klumpen är V, som i sista stund ångrade sig och ville vara med på bild. Jag fråga om han ville, men då gick han bort med stroppiga steg. Men sen ångra han sig, tydligen.


 


Köket fick nya handtag!


 


Mitt första pepparkakshus ever!! Inspirerad av systers franska pastiller!


Nu ska jag äta mat (har jag gjort ganska litet de senaste veckorna) och se på tv (har jag inte gjort alls!) och dit for det, nu vakna korven! :D

Av Elisa - 6 december 2011 07:37

Tjabadooo! NU är allt klart, golvet på plats och familjen på rätt ställe! Så nu börjar jag återgå till det normala livet och det blir litet liv på bloggen igen! Men inte idag, för idag är den officiella pepparkaksdagen! Jeeeei! Så imoron, my friends! Imoron!

Av Elisa - 1 december 2011 08:19

Jag har litet fullt upp, och hinner därför inte blogga så mycket. Eller alls, egentligen. Böt en dusch mot tvätta håret i lavouaren för att hinna skriva detta. Ska idag till ikea (my LORD som jag har väntat på det!!) och tänker belöna mig själv för fint arbete med nya tyger, juldekorationer och kökshandtag! Jeeeeei! I´m worth it!

Och imoron ska jag tejpa in köket, för VI HAR MASKINERNA! Maskinerna as in dom som ska hacka bort köksklinkers och slipa golvet. Och det nya golvet ligger i matsalen och väntar, och alla gubar samarbetar i helgen och sätter det nya golvet på plats, och jag är så glad! Och på tisdag är det pepparkaksbak, och sen är mitt hus klart, och sen får jag inreda och JULPYNTA, och sen är jag hel igen! Och nu tog tiden slut! See ya!

Skapa flashcards