Direktlänk till inlägg 19 juli 2014

relativt ospännande för alla som inte är jag

Av Elisa - 19 juli 2014 00:16

Jahapp, det var en tid sen igen!
Allt knallar på antar jag, inga stora förändringar här på berget. Jag har funnit (och hittills lyckats hålla fast vid) någon form av inre zen vad gäller firman. Har helt enkelt bestämt mig för att inte ta stress över stället och det har faktiskt lyckats! D bygger garage, "kör" bil på distans, jobbar och pajar på nya flickvännen (dator).
Å och V är sig lika; Å har samma inre zen på gångs som jag, och V börjar komma över saknaden efter sin flickvän. Det nya staketet håller V på gården lika bra som det gamla (= inte alls) och båda upplevde någon dags förvirring när vi sågade ner deras piss-en. Annars inget nytt där.
M blev mer och mer dagistrött längs med våren och jag blev mer och mer övertygad om att hon behöver slippa till ett större dagis med flera barn. Till sist vägrade hon äta på hela dagen och grät från det att vi lämnade henne tills hon hämtades så då ringde jag koordinatorn och begärde ny dagisplats. Få se om/ vad dom hittar åt oss, hoppas på det bästa.
När det blev sommarlov fick vi direkt vårt ilopilleri tillbaka! Hon fick trampolin i 3-årspresent och den är POP!! Förutom den är favoriterna muistipeli, pussel, prinsar och prinsessor, boom kah och att fara på "rekti". Finskan har rostat litet längs med sommarlovet så om vi inte får någon form av finska inblandad i det nya dagissystemet kommer jag nog att fåbörja prata finska med henne litet här hemma för att hålla det i minnet. Hon vill promt sova utan blöja men har svårt att vakna i tid när hon behöver kissa. Tur att det är sommar så byket torkar fort! :)
Hon räknar till 20, känner igen ett 10-tal bokstäver, skriver M på alla sina teckningar och kan med modell skriva matti. Pusslar 30-40 bitars pussel och klär på och av sig själv så länge inga knappar är involverade. Äter helst inge morgonmål, inga andra grönsaker än majs och gurka och gillar inte fisk annat än lax. Älskar alla tänkbara bär och frukter och försöker sgs varje dag diskutera sig till litet "gottigott" (godis). Vi kör med sporadiska "karkkidagar" och glass när humöret faller på. M äter helst en Magnus.
Jag tiggde till mig en dremel till födelsedagen och beställde en dubbeltrumlare så har jag en minut över slipar jag sten!
För tillfället har vi två helger utan program före oktober så tråkigt är det fortfarande inte på någon front här!
Imoron styr vi kosan mot skären för en natt så mitt inre zen ska få sig litet smörj.
Ajjo; i magen är allt status quo så som det nu ser ut slipper jsg opereras på en tid ännu. Och på måndagen ska jag ge blod första gången på 4 år! Har ju 7 liter att betala tillbaka så lika väl börja arbeta av det nu då!
Ursäkta det tråkiga inlägget men vill minnas dessa grejer.
Nästa måste bli kundbetjäning för det finns så mycket att säga om det!

 
ANNONS
 
Trasselbacka morsan

Trasselbacka morsan

20 juli 2014 22:21

Skit i om det är relativt ospännande eller inte. Jag gillar att läsa text som du skriver, oberoende av innehåll (okej, roligt innehåll = ÄNNU bättre men du fattar va?).

Så, jepp. Skriv. Om whatever. Shoppinglista, recept, minneslistor. I'm reading. :D

Puss på Å & V.

http://trasselbacka.blogspot.fi

Elisa

21 juli 2014 22:21

Ooj vad du är rar! Tack! :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elisa - 9 september 2015 11:26

På något vis tycker jag att det är litet hysteriskt detta ramaskri över den senaste nedskärningen (det här med söndagstillägg, semestrar etc).  Jo, nu är ju jag en sån där rik företagare med massa pengar, stora hus och dyra bilar, men det känns nog...

Av Elisa - 1 juni 2015 20:13

Jah, här har det ju varit minst sagt lugnt. Räknar med att alla gett upp och slutat följa den här (totalt döda) bloggen, så nu passar jag på att vara litet politiskt okorrekt och allt möjligt annat hemskt som detta följande kan uppfattas som.  Men ...

Av Elisa - 28 mars 2014 12:05

Sitter hemma i maginfluensa och har inte så mycket annat att göra än se på dålig tv och fundera på livet. Så jag började tänka på förra året och konstaterade att 2013 aldrig fick någon summering i januari. Så jag ska ta en blick bakåt: I januari ...

Av Elisa - 25 mars 2014 21:15

Saker man inte kan göra med akrylnaglar (eller vad det nu sen är för material på finhetsnaglar): 1. Peta sig i näsan. Om man ändå måste, får man näsblod. 2. Klämma finnar. Det gör mera ont i fingret än på kinden. 3. Få ut ansiktskräm från en burk....

Av Elisa - 24 mars 2014 20:51

Vår semestervecka, alltså NAM! Vi trodde båda att vi inte skulle lyckas så himla bra med att låta bli att fundera/oroa oss/ tänka på jobbet när vi var där nere, men det kunde vi VISST! Så det blev en vecka med minimum hjärnaktivitet och det var SÅÅÅ ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se