Senaste inläggen

Av Elisa - 1 oktober 2013 16:40

Okej, ska skärpa mig! Gör nu en to-do- lista åt mig här, så får vi se om jag kommer igång igen.
Vad jag har på hjärtat:
1. M just nu
2. Macken
3. Vad vi gjort
4. Alla debatter just nu
5. Hur man använder sin tid / stress
6. Framtidsplaner / drömmar

ANNONS
Av Elisa - 1 oktober 2013 16:39

Okej, ska skärpa mig! Gör nu en to-do- lista åt mig här, så får vi se om jag kommer igång igen.
Vad jag har på hjärtat:
1. M just nu
2. Macken
3. Vad vi gjort
4. Alla debatter just nu
5. Hur man använder sin tid / stress
6. Framtidsplaner / drömmar

ANNONS
Av Elisa - 1 juli 2013 23:55

Detta är vad jag funderat på, kommit fram till och gjort de senaste dagarna:


1. Nuförtiden blir jag tydligen brun!?! Fantastiskt! Åldern? Barnafödande? Don´t know, don´t care, jag blir BRUUUUUN!

2. Att vara företagare är min grej. Tror inte jag nödvändigtvis har denna mack resten av mitt liv, men som det nu känns jobbar jag nog aldrig mer för nån annan än mig själv. Frihet, på alla sätt man kan tänka sig!

3. Den där "vinterpälsen", som alla hurtbullar tjatar om hela tiden, gjorde jag mig av med på midsommarhelgen. Vasrför göra sådant när det ännu är kallt i vattnet? För att vara hurtbullig. Nåja, det är inte jag, sådeså.

4. Har blivit fullkomligt övertygad om att alla krämpor man kan ha (fysiska) kan till allra största del botas med bondförnuft, en glad själ och litet fanannamma. Mitt nackspärr gick om mha tunga lyft samt ett knax hos Lönnberg, och ledde till axel-stärv. Det gick om med tunga lyft och burana, samt ledde till tennisarmbåge. Den har nu gett sig mha tunga lyft och salva, och har nu resulterat i en väldigt sjuk handled. Planen är nu att göra litet tunga lyft (det är drickakorgar på jobbet jag lyfter på) och leda ut skitet i fingertopparna, och sen är det borta. Men om jag inte skulle ha jobbat som normalt, skulle nog huvet vara snett fortfarande. Man ska inte känna efter så mycket, livet blir så känsligt då.

5. Jag har semester, i dagarna 3! Hipp hipp!

6. Har insett en kliché som folk tjatat om i evigheter; lyckan ligger i dig själv, inte i din omgivning. Det ÄR så SANT! En surpuppa blir aldrig lycklig, fast den vann 7 miljoner på lotto, fick perfekta barn och levde det perfekta livet, medan en positiv alkoholist kan vara lycklig i en hyresetta i bäljars med splittrad familj och 2 € på kontot. Vilket leder till det faktum att svartsjuka är FULLKOMLIGT bortkastad energi, eftersom det att du får det materiella/fysiska/whatever den andra har, inte kommer att göra dig ett endaste litet dugg lyckligare! Du bara tror det, för att du inte tänker efter.


Nu ska jag gå och sova, slut på rapport från berget.  

Av Elisa - 17 juni 2013 20:06

Hur kan man fucka up det enklaste jobbet i hela världen? Hur svårt kan det va? Och hur kan stora företag anställa sådana fuck-ups? Och hur kommer det sig att jag måste ha med det att göra? Kan inte karma ösa problemet på nån pirr**tta som tycker om att klaga på allt och skriva reklamationer och skit? / *vill-sticka-mig-i-ögat-med-knappnålar*
Och gissa vad jag också gjort? Jo hängt på kela med Svampen. Minns ni henne?

Varför, varför, varför? Hur kan det bli fel, om man går in på Kela med en blankett som dom skickat, alla uppgifter som krävs för att fylla i den samt ber om hjälp med att få rätt saker inskrivna i rätt rutor? Jo för att det nu bara kan det. I detta fall var det frågan om en mammaledighet. Kela har 2 månaders behandlingstid på sina ärenden, vilket betyder att blanketten (som handlade om mammapengen) skall vara inlämnad 2 månader före första utbetalningen. Men den går inte att fylla i före efter sista löneutbetalningen. Öööh, finns det nån annan som inte får det att stämma riktigt? Jag frågade Svampen hur man ska göra då, om personen i fråga inte har en fast månalön så att sista månadens lön går att räkna ut på förhand?

-Ja-a, det är ju litet, hmm, jaaa.... Kanske... mmmm.......

Sen läste hon upp texten på papret högt för mig igen (exakta inkomster för de 6 senaste månaderna före anmäld sista arbetsdag bör fyllas i...), blev sen tyst och satt och glodde på mig.

-Ja-a...? Såå, hur skall jag göra?

-Ja, du måste ha exakta inkomster. Dom räknar det på dem sidu.

-Ja men om det är omöjligt att säga före sista arbetsdagen?

- Nå kanske din löneräknare kan räkna ut det?

- Nå men nu vet ju inte min löneräknare när X tänker byta tur med någon, bli sjuk eller jobba övertid?

- Jaaa.....hmmmm, jaaaaa....


Såhär höll vi på en stund, sen rafsa jag ihop mina papper och gick. Alternativen var att jag skulle ha börjat gråta i ren frustration eller mosat Svampen med handväskan.


Jag har tydligen ett himla flyt med idiot-instanser just nu.

Pa-dam-pa-pa-paaa, I´m loving it!

Av Elisa - 7 juni 2013 20:22

Jag har väntat på åska i flera veckor nu, förgäves. Alltså, Raseborg är en så urusel kommun att inte ensåskan vill komma hit! Det kom ett MEGA åskväder rakt söderifrån, och ett lika MEGA åskväder rakt norrifrån idag. Närmade sig Karis väldigt saktamen säkert. Och vad händer? Jo, allt SLUTAR när det når gränsen till Raseborg! Gissa min frustration! GAAAH. Blir snart den första finska stormchasern. Åker till Tammerfors för att se litet spöregn och några blixtar. Suck ändå!

Av Elisa - 2 juni 2013 23:14

Sommaren är häääär! Oj lycka! Det är varmt, ljust, grönt, och alla är pigga och glada! I love it! Absolut bästa tiden att jobba, för man har så mycket energi och det är så enkelt att stiga upp på morgonen.
Imorgon blir det 2-års granskning, på tisdag grillfest och på onsdan kalas. Torsdag jobb och fredag kanske stuga igen. Och dit far en vecka igen! Pang poff. När blev jag så gammal att tiden började gå såhär fort? Och inte undra på att 80-90-åringar är litet sekaisin; dom hinner säkert inte märka att dom stigit upp förrän det är kväll igen? Måtte vara störande.
Annat vi gjort:
Firat 2 år, ätit gott på stugan, visat fula miner, haft krabbis och badat på terassen!

Av Elisa - 20 maj 2013 22:21

Hon pratar ju galet mycket den här tösen. Och om ingen är där, pratar hon för sig själv. Och hon sjunger. Allt tänkbart. Och när hon gått igenom hela sin repertoar ( ett tjugotal biisin) så drar hon dom hon kan på finska. Och när den harangen är slut hittar hon på egna. Så ni kan tänka er min hjärna, där ALL "musik" jag hör fastnar...!
Hon klättrar, springer och hoppar ( hyppy = hoppar jämfota Matti Nykänen style ) är det nya skriket.
För någon dag sen i parken klättra hon på repstege upp till rutchbanan, så jag kan kanske sluta nojja över trappor snart. Hennes hår börjar bli långt och hennes kinder är lika torra och fnasiga som alltid. Favvomaten är ärtsoppa, spaghetti och pripelsås samt allt med korv i. Kött överlag, egentligen. Fortsättningsvis lång och smal, och fortfarande lika hetlevrad!

Av Elisa - 20 maj 2013 22:07

Kort sammanfattning:
- Det börjar bli fart och fläng på jobbet. Sommaren kommer med stormsteg och med den alla sommargäster.
- Min man klagar på att vårt hem är hett = ultimat sommartecken.
- M är fortsättningsvis bäst i hela världen.
- Gossarnas punkkisaldo hittills: 3 + 2. Men dom släpper huisigt enkelt i år!
- M har kalas på onsdan och väntar nåt fruktansvärt.
- Min trädgård gallrades ner rejält i våras pga jobb hela sommaren, och består därför av några träd, en sandlåda och massvis med maskrosor.
- Roligast: Mamsen och S hyr stuga igen!!! Det betyder en sommar av hav, fiske, lyckliga hundar och lycklig Ia!!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se